high speed e-bike verzekering

FIETSEN TOT 45 KM PER UUR

Een e-bike is een handige vervanger van een gewone fiets. Lange afstanden worden gemakkelijker overbrugd dankzij de elektrische ondersteuning, waarmee je tot 25 kilometer per uur gaat. Maar gaat zo’n regular e-bike niet hard genoeg? Dan is een high speed e-bike, ook wel speedbike genoemd, misschien wel iets voor jou! Met deze snelle fiets kun je snelheden behalen tot wel 45 km per uur.

WOON-WERKVERKEER MET EEN SPEEDBIKE

Een speedbike is met uitstek geschikt als vervanger voor de auto, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. Wil jij snel op je werk zijn en sportief bezig zijn, zonder bezweet aan te komen op je werk? Dan is dit een ideaal vervoersmiddel! Nóg een voordeel: je staat nooit meer in de file!

SPEEDBIKES EN DE WETGEVING

Op dit moment gelden de regels voor snorfietsen ook voor speedbikes. Om op een high speed e-bike te mogen rijden moet je minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een AM- of B-rijbewijs. Met een speedbike mag je maximaal 25 km per uur fietsen. Dit mag alleen op op het fiets/bromfietspad of op de rijbaan rijdt (houd hierbij rekening met de toegestane snelheden) en de speedbike moet WA verzekerd zijn. Daarnaast moet een speedbike net als een snorfiets voorzien zijn van een blauw kentekenplaatje. Je kunt met een high speed e-bike sneller rijden dan het limiet voor snorfietsen.

Vanaf 1 januari 2017 veranderen de Europese regels. Dan gelden de regels die ook gelden voor bromfietsen. Je hebt dan een geel kentekenplaatje nodig op je speedbike en je mag dan ook maximaal 45 kilometer per uur rijden. Er wordt op dit moment nog onderzoek gedaan over welke plek op de weg veilig en verantwoord is. Een integraalhelm of brommerhelm zal niet nodig zijn, maar wel een sportieve helm is verplicht, conform (volgens de NTA 8776 norm) goedgekeurde helm.

Op zoek naar een goedkope High Speed E-bike verzekering? Vergelijk nu uw E-bike verzekering!

Vul hieronder uw gegevens in en bereken direct uw premie. Even vergelijken … Tevreden? Dan sluit je direct de verzekering af.