Foodtrucks of Foodbrommer verzekeren

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond; foodfestivals. Vanuit opvallende foodtrucks wordt allerlei etenswaar verkocht. Van omgebouwde legertruck tot voormalig stadsbus; alles met wielen lijkt te kunnen worden omgebouwd tot foodtruck. Een verzekering afsluiten kan vaak via reguliere verzekeraars, maar hoe zit het met de food’brommer? kan men deze verzekeren?

Van loempiakraam tot cappuccinopiaggio
De opkomst van foodtruck is in Nederland razendsnel gegaan. Naast de in het straatbeeld ingebedde viskraam en loempiakar waren ze ineens daar; de foodtrucks. De één met een nóg exotischer naam dan de ander. Zo serveert Aloha Gaudi Hawaiiaanse poké bowls en kun je bij Deli Lama voor broodjes Balinees geroosterd varkensvlees terecht. Mister Maïsguy, de Pofferij ‘Hemelse Poffertjes’, ’t Omelet Loket en Car Paccio; ze doen goede zaken.

De foodtruck vind je veelal terug op de, eveneens als paddenstoelen uit de grond geschoten, verschillende foodfestivals. Van omgebouwde legertruck tot voormalig stadsbus en van oude SRV-wagen tot bakfiets; alles met wielen lijkt te kunnen worden omgebouwd tot een food’truck’.

Food brommer’
Er komen regelmatig aanvragen voor de verzekering van een foodtruck binnen. Opvallend in deze aanvragen is dat ook hier de bijzondere objecten, binnen een toch al bijzondere doelgroep, bij ons terechtkomen. Hoewel niet veel verzekeraars foodtrucks verzekeren, kunnen de omgebouwde legertrucks, voormalige stadsbussen en oude SRV-wagens vaak wel bij één van de reguliere verzekeraars die foodtrucks verzekeren terecht. Een food’truck’ die niet in de categorie voormalig stadsbussen en legertrucks valt, is bijvoorbeeld de gemotoriseerde bakfiets, een gemotoriseerde ijskar of de Piaggio. Kijken we even specifiek naar de Piaggio Ape; dat is een brommer. En deze brommer wordt steeds vaker gesignaleerd tussen zijn grotere broers en zussen op foodfestivals. De Piaggo Ape is namelijk heel makkelijk om te bouwen tot een onderscheidende, aantrekkelijke en opvallende foodtruck. Of moeten we hier zeggen food brommer’?

Verzekering van de food brommer’
Het verzekeren van brommers voor zakelijke doeleinden, dat doet de Vereende. Denkt u maar aan de verzekering van bezorgbrommers. Daarom verzekert de Vereende, ‘als brommer voor zakelijk gebruik’ ook de tot een minirestaurant omgebouwde Piaggio Ape’s, gemotoriseerde bakfietsen en ijskarren. Wilt u meer informatie over de verzekeringsaanvraag voor een food brommer’? Neem dan voor meer informatie contact op met ons via 0184 675666. Overigens kunt u ook voor het verzekeren van een ‘gewone’ viskraam of loempiakar bij Guis terecht.

Bron: De Vereende